Следвайте Гласове в ТелеграмНеоспорими са престъпленията на комунистическия режим спрямо българския

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНеоспорими са престъпленията на комунистическия режим спрямо българския
Коментари Харесай

Васил Терзиев за 9 септември: Неоспорими са престъпленията на комунистическия режим. Днес още се борим с наследството му

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Неоспорими са закононарушенията на комунистическия режим по отношение на българския хайлайф, „ неуместните “ и техните фамилии. Но най-големият грях на комунизма е убиването на свободния дух на българина и подмяната на полезностите, които ни вършат общественост, написа претендентът за кмет на София, повдигнат от ПП-ДБ Васил Терзиев. Според него 30 години след рухването на комунизма невидимият му дух ни преследва и не можем да се откъснем от наследството му, с цел да поемем по нашия европейски път.

Публикуваме цялостния пост на Терзиев: 

Девети септември не трябва да се не помни. Девети септември 1944 година бележи нашето „ Второ избавление “ (който не е гледал кино лентата на проф. Келбечева и проф. Светослав Овчаров  задължително би трябвало да го направи). Тогава стремителното развиване на България е прерязано, елитът на страната - премахнат, и свободните жители стават жертви на един тоталитарен режим, който ги лишава от съществени свободи, от опция да виждат света, да се трансформират и развиват.

Неоспорими са закононарушенията на комунистическия режим по отношение на българския хайлайф, „ неуместните “ и техните фамилии. Но най-големият грях на комунизма е убиването на свободния дух на българина и подмяната на полезностите, които ни вършат общественост. 

Предприемчивостта, свободата, състраданието отстъпват на страха, на колективизма, на конформизма. На манталитета, че всички са ни длъжни, най-много Държавата.

Над 30 години след рухването на комунизма невидимият му дух ни преследва и не можем да се откъснем от наследството му, с цел да поемем по нашия европейски път. Днес отговорността е наша, без значение какъв брой е сложна борбата, да работим за мощно, обединено и демократично общество, което е част от Европа и където индивидът и неговата независимост стои в основата на всичко. И 9 септември би трябвало да ни припомня за този наш дълг, с цел да няма сходна дата в бъдещата ни история.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР